MAISON AIRISNIEMI

PÄÄRAKENNUS

Maison Airisniemi on viiden hehtaarin Airisniemen tilan keskipiste. Päärakennus näki päivänvalon yli sata vuotta sitten. Rakennuksen kahteen juhlakerrokseen sijoittuu jopa 110 istumapaikkaa. Alakerran keittiö ja apuhuone soveltuvat erinomaisesti suurien juhlien pitopalveluun. Kaikki koneet ovat ammattilaiskäyttöön tarkoitettuja, ja talon upea astiasto on käytettävissänne.

Yläkerrasta löytyy salin lisäksi yksittäisiä oleskeluhuoneita ja alakerran loungessa sekä baarissa vieraasi voivat rentoutua ja pelata biljardia.

Vietä ainutlaatuiset juhlat ainutlaatuisessa tilassa. Maison Airisniemi on moneen otteeseen laajentunut ja kehittynyt, viimeksi vuonna 2018 Hirvensalon Talonrakennuksen toimesta. Talossa kohtaavat monet rakennustyylit, aina uusklassisesta myöhäisjugendiin ja funktionalismiin.

VARAA PÄÄRAKENNUS

Ota yhteyttä

Tarjouspyyntö
Airisniemi

PÄÄRAKENNUS

PALVELUT JA TIEDOT

  • Tilaa 110:lle vieraalle

  • Ammattikeittiö

  • Täyden kattauksen astiasto

  • Aulan flyygeli

  • Lounge ja baari

  • Yläkerran oleskelutilat

PÄÄRAKENNUS

HISTORIA

Airisniemen päärakennus liittyy ensimmäisen omistajansa ja vanhan maapohjansa lisäksi Brinkkalaan siinäkin, että sen pohjaratkaisut ovat lähes suoria kopioita Brinkkalan vuonna 1797 valmistuneesta päärakennuksesta, uusklassisen suunnan tiettävästi vanhimmasta edustajasta maassamme. Tästä rakennuksesta, joka tiedetään omistajansa, professori ja harrastelija-arkkitehti Gabriel Bonsdorffin suunnittelemaksi, ovat Airisniemessä lisäksi muistuttamassa kattolistojen alla kulkevat syvät hammastukset.

Brinkkalan heijastumien rinnalla Airisnemen piirteille on niin ikään tunnusomaista eri tyylisuuntien toisiinsa sulautuminen ja sulauttaminen, mistä parhaana osoituksena lienee myöhäisjugendina suosituksi tullut taitekattoratkaisu sekä sisätiliossa vallitseva selvä myöhemmin jugendin ja alkavan funktionalismin keskeinen kilpailu. Esimerkkeinä tällaisesta tilanteesta ovat hallin ja alakerran kulmahuoneen sekä yläkerran, oletettavasti Turun Kaakelitehtaan vanhaa mallistoa oleva kakluunit ja viime mainittuun tilaan johtavat, jugendleikkauksin koristellut raput niihin liittyvine hyllyköineen.

Puhtaita alkavan kaksikymmentäluvun piirteitä sen sijaan edustavat eteishallin puoliympyränmuotoiset ikkunat ja katon helmiponttaukset sekä portaikon puolapuut. Tämän aikakauden tunnusmerkkeihin on myös luettava ikkunoiden vinoneliöt ja peiliovien leikkaukset kuten myös rakennuksen merenpuoleiselle pitkälle sivulle sijoitettu erkkeri.

Airisniemi